Pediatria este specialitatea medicală care se ocupă cu patologia copilului de la 0 la 18 ani si presupune depistarea cauzelor, stabilirea diagnosticului si aplicarea metodelor de tratament si recuperare in toate bolile copilariei. In pediatrie, rolul medicului este si de a controla cresterea armonioasa a copiilor, promovand un stil de viata sanatos si o dezvoltare normala pana la debutul vietii de adult.
Antares Clinic din Piatra Neamt, B-dul Republicii Nr. 25, langa Gara, este sediul central si ofera peste 20 de specialitati medicale, analize medicale si investigatii complete de radiologie si imagistica medicala. Scopul activitatii noastre este sa oferim pacientilor servicii medicale de inalta calitate, cu ajutorul echipamentelor medicale cele mai performante din judetul Neamt.
Suntem o echipa tanara, dinamica dar cu experienta si incercam ca interactiunea dintre noi si pacient sa fie bazata pe ideea de perfectiune.
-
Consultatie
100 Lei -
Consultatie (control) - max. 7 zile
50 Lei -
Consultatie de Urgenta
150 Lei
Piatra Neamt
B-dul Republicii Nr.25
Cod Postal: 610005
0233.933
0233.22.33.44
0749.27.11.39
Antares Clinic, Str. Alaxandru cel Bun Nr. 27, Piatra Neamt, langa Prefectura s-a dezvoltat din dorinta pacientilor de a completa o arie cat mai vasta de servicii medicale, bazate pe un suport tehnologic medical de ultima generatie, in conditii de siguranta si confort.
Clinica este localizata intr-o zona usor accesibila, in centrul orasului, aproape de Parcul Tineretului, locatie eleganta si cu o ambianta calma. Profesionalismul, corectitudinea si experienta sunt principalele puncte forte ale echipei noastre.
-
Consultatie
100 Lei -
Consultatie (control) - max. 7 zile
0.00 Lei -
Consultatie (control) - max. 30 zile
50 Lei -
Consultatie de Urgenta
150 Lei -
Consultatie la Domiciliu
150 Lei
Luni
-
Dr. Smicala Radu
-
Alternativ
Marti
-
Dr. Smicala Radu
-
Alternativ
Miercuri
-
Dr. Smicala Radu
-
Alternativ
Joi
-
Dr. Smicala Radu
-
Alternativ
Vineri
-
Dr. Smicala Radu
-
Alternativ
Sambata
-
Dr. Diaconescu Smaranda
-
O data pe luna
Piatra Neamt
Str. Alexandru cel Bun Nr.27
Cod Postal: 610004
0233.933
0233.22.33.55
0749.27.11.38
0233.933                 Piatra Neamt - Gara
0233.22.33.44
0749.27.11.38
0233.933                 Piatra Neamt - Prefectura
0233.22.33.55
0749.27.11.38
0234.31.31.31         Onesti
0234.32.32.32
0755.06.60.22
Luni - Vineri       07:00 - 19:00
Sambata            07:00 - 13:00
Duminica           Inchis
Alina Fulga
Servicii medicale de cea mai înaltă calitate ! Recomand Clinica Antares.
Cristi D.
Clinica bine pusa la punct. Servicii plăcute și prompte. Medicii politicoși, rapizi și eficienți.
Eleonora Dumitru
Recomand cu toata sinceritatea aceasta clinica nu doar pentru profesionalismul de care au dat dovada in afectiunea de care sufar, ci si pentru modul de a interacționa cu mine, in sensul ca discuțiile medic-pacient nu au fost unele protocolare ci extrem de prietenoase de parca ne știam din totdeauna. Multumesc pentru tot !
Diferenta intre procedurile invazive si neinvazive
Doctorii apeleaza la o gama larga de proceduri, teste si metode pentru diagnosticarea si tratarea bolilor. Unele din aceste proceduri sunt mai usor de realizat si nu foarte complicate pentru pacient – in timp ce altele sunt dificile si prezinta un risc pentru pacient. Din pacate, cele mai dificile proceduri sunt uneori necesare pentru a ajuta pacientul.
Intr-o gama foarte larga si generala, procedurile pot fi impartite in doua categorii – proceduri invazive si proceduri non-invazive.
Care este diferenta dintre aceste doua si de ce trebuie sa alegi una in detrimentul celeilalte ?
O procedura invaziva este definita ca fiind o tehnica medicala care, intr-un anumit mod, necesita abordul pielii, prin intepatura sau taiere, in urma careia poate ramane o cicatrice. Aceasta categorie este destul de mare si cuprinde aproape toate interventiile majore, precum si majoritatea metodelor de diagnostic (recoltare analize, injectii, perfuzii, injectare substanta de contrast).
Aceste proceduri pot fi necesare pentru a exciza o tumora, pentru a mobiliza o fractura osoasa sau pentru a opri o hemoragie interna. Desigur, acestea sunt doar trei exemple printre alte numeroase recomandari in care se efectueaza o procedura invaziva.
Procedurile non-invazive sunt, deasemenea, des intalnite. Acestea sunt definite astfel deoarece nu necesita taierea pielii. In aceasta categorie se regasesc o gama larga de investigatii cum ar fi imagistica cu raza X, cu ultrasunete, IRM (Imagistica de Rezonanta Magnetica) si CT (Computer Tomografie), precum si EKG (Electrocardiograma).
Procedurile non-invazive, cum sunt cele enumerate mai sus, sunt deseori insuficiente pentru a oferi un diagnostic complet, dar pot fi folosite in scop curativ. Cel mai bun exemplu il reprezinta radioterapia utilizata pentru tratarea cancerului, unde radiatia X este tintita catre o zona a corpului in incercarea de a distruge tumora canceroasa. Deoarece fascicolul de radiatie este aplicat din exterior, nu este necesara o incizie.
In cadrul procedurilor non-invazive, pe langa exemplul prezentat mai sus, mai exista numeroase alte categorii si subcategorii de metode utilizate in tratament si diagnostic.
Pe langa cele doua mari categorii de proceduri medicale, medicii apeleaza la o a treia categorie, intermediara, numita “minim invaziva”.
In cadrul acestor proceduri minim invazive, dupa cum sunt numite, sunt necesare incizii minime care nu necesita perioada lunga de recuperare. Aceste tipuri de proceduri devin tot mai frecvente. Laparoscopia, in majoritatea cazurilor, este considerata o procedura “minim invaziva”, in cadrul careia pacientul este supus unei mici incizii prin care se introduce in abdomen un tub subtire, iluminat, numit laparoscop. Intrumentele chirugicale utilizate in aceasta tehnica sunt mult mai mici comparativ cu cele din chirurgia clasica. Perioada de vindecare este mult mai mica, iar recuperarea este semnificativ redusa.
Printre alte proceduri minim invazive des intalnite, enumeram endoscopia, colonoscopia, scanarile PET, angioplastia, cateterizarea coronariana si multe altele.
Chirurgia si procedurile minim invazive nu sunt fara riscuri. Exista posibilitatea de infectie si alte complicatii – desi în cele multe cazuri aceste riscuri sunt reduse. Pentru procedura ce urmeaza a fi efectuata, se recomada sa discutati cu medicul dumneavoastra.
Antares Clinic
- Published in Medical General